Loading...

Οι «Φύρδην Μίγδην» στη 2η θέση του Stop Bullying School band Contest Festival 2017

 

Οι «Φύρδην Μίγδην» στη 2η θέση του Stop Bullying School band Contest Festival 2017

 

«Tell me what I have done wrong» τραγούδησε το συγκρότημα «Φύρδην Μίγδην» και προφανώς δεν έκανε κανένα λάθος, αφού βρέθηκε στη 2η θέση του θεματικού πανελλήνιου διαγωνιστικού φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων.  

Το συγκρότημα που δημιούργησαν μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Ανατόλια βρέθηκε στη νικήτρια πεντάδα του φεστιβάλ «Stop Bullying School band Contest Festival 2017»  που επιχείρησε να στείλει ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα κατά της ενδοσχολικής βίας. Μαθητές από όλες τις περιοχές της χώρας και όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, έγραψαν τα δικά τους τραγούδια και πήραν μέρος στο Φεστιβάλ που οργάνωσαν οι εκδόσεις «Άγκυρα» με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Νίκου Μιχαλόπουλου «Θες να παίξουμε;».

Η τελευταία φάση του μουσικού διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων “Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος του Δήμου Κηφισιάς στην Αθήνα. Εκεί τα 10 συγκροτήματα που έφτασαν στον τελικό έπαιξαν ζωντανά στο κοινό και ενώπιον της κριτικής επιτροπής που την αποτελούσαν, μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός και συνθέτης Γιάννης Ζουγανέλης, ο τραγουδοποιός   Σπύρος Γραμμένος, ο συγγραφέας και μέλος της ορχήστρας της ΕΡΤ, ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Νίκος Μιχαλόπουλος, και η εκδότρια και συνθέτης Αναστασία Παπαδημητρίου.

Οι συναυλίες μεταδόθηκαν ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, ενώ τα 10 τραγούδια που διαγωνίστηκαν στον τελικό θα συμπεριληφθούν σε Cd που θα κυκλοφορήσει το προσεχές διάστημα από τις εκδόσεις «Άγκυρα».

Νικήτριες ομάδες αναδείχθηκαν:

1η θέση: "Mr. bully" από το "Doukas School Band" (Εκπαιδευτήρια Δούκα)

2η θέση (ισοψηφία): “Tell me what I’ ve done wrong” του συγκροτήματος "Φύρδην Μίγδην” (2ο Γυμνάσιο Κολλεγίου Ανατόλια) και “Antibullying Σong” του 1ο & 4ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

3η θέση: “Υou who make me” του συγκροτήματος “G.S.Band” (Εκπαιδευτήρια Γείτονα)

4η θέση: "Be your Hero” του συγκροτήματος "Smash" (Μουσικό σχολείο Πτολεμαΐδας)

 

Με το συγκρότημα "Φύρδην Μίγδην" εμφανίστηκαν οι μαθητές: Καλλιγκάτση  Θάλεια (πιάνο, φωνή), Τσιρίκας Χρήστος (στίχοι, κιθάρα , φωνή, μαθητής του 2ου Λυκείου Κολλεγίου Ανατόλια), Ναχμίας Ηλίας (βιολί), Παντελέων Γιάννης (φωνή), Σαπουντζής Στέφανος (φωνή), Πολυχρονίδου Μαρία (φωνή), Ζαφειρούδη Εβίτα (φωνή), Μανιάτη Ειρήνη (φωνή), Ξανθοπούλου Μαρκέλα (φωνή), Καλαϊτζή Κατερίνα (φωνή), Στυλιανού Φαίδρα (φωνή), Πετκίδου Φανή (φωνή), Τσαρούχα Χρυσή (φωνή), Χρυσοχόου Χλόη (φωνή), Σιαφάρα Σοφία (φωνή).

Σημαντική βοήθεια στον συντονισμό του συγκροτήματος προσέφεραν οι καθηγητές Βασιλική Τρυπάνη, Όλγα Στέφα, Κωνσταντίνος Κάτσος και ο απόφοιτος του σχολείου μας Αντώνης Βασιλειάδης.

 
Δείτε τους "Φύρδης Μίγδην" στον Διαγωνισμό
 
 

Share